Velden zijn niet correct ingevuld
werkwijze 1
werkwijze 2
werkwijze 3
werkwijze 4
werkwijze 5
werkwijze 6
werkwijze 7
werkwijze 8
Visual overlay

Hoe werkt het aanmeten
van een prothese?

Voor ons is duidelijkheid naar u toe vooraf erg belangrijk. Pas als u weet waar u aan toe bent gaan wij over tot actie. Voor Reys Tandtechniek is vervolgens het eindresultaat het allerbelangrijkste: een goed passende prothese en een tevreden patiënt. Onze werkwijze bestaat in de meeste gevallen uit zeven stappen die hieronder worden uitgelegd.

  1. Kennismaking via een intakegesprek
  2. Eerste afdrukken maken
  3. Definitieve afdrukken maken en bepalen voorlopige hoogte
  4. Controle van de beethoogte en vastleggen definitieve hoogte en het uitzoeken kleur en model
  5. Passen van de prothese
  6. Plaatsen van definitieve prothese
  7. Nacontrole
     

1. Kennismaking via een intakegesprek (ong. 30 min)

Voor het intakegesprek wordt u uitgenodigd om samen het behandelplan op te stellen. Hier nemen we uitgebreid de tijd voor zodat alle te nemen stappen duidelijk zijn. Ook worden uw persoonlijke gegevens, medicijngebruik en gegevens over uw gezondheid genoteerd. Natuurlijk gaan we uw huidige prothese en uw mondholte even bekijken. Voordat we gaan beginnen worden de kosten helder in kaart gebracht en wordt er pas gestart nadat u akkoord bent. Zo weet u vooraf altijd waar u aan toe bent en komt u niet voor verrassingen te staan.


2. Eerste afdrukken maken (ong. 30 min)

Om de prothese straks goed te laten passen, maken we de eerste afdrukken. Hiermee krijgen we een goed beeld van de situatie in de mond en maken we een individuele lepel. Deze individuele lepel wordt gebruikt voor het maken van de definitieve afdruk.


3. Definitieve afdrukken maken en bepalen voorlopige hoogte (ong. 90 min)

Tijdens het maken definitieve afdrukken (voor de definitieve pasvorm) wordt ook de voorlopige beethoogte bepaald. Ook wordt lipvulling en de lengte van de tanden bepaald om een natuurlijke 'lachlijn' te verkrijgen. Maar het allerbelangrijkste is het verkrijgen van een goede pasvorm. Dit doen wij door tijdens het afdrukken de spieren die in de mond zitten te activeren door middel van het maken van "gekke bekken".


4. Controle van de beethoogte en vastleggen definitieve hoogte en uitzoeken van de kleur (ong. 30 min)

Het is belangrijk om de beethoogte goed te controleren. Wanneer de kiezen op elkaar staan moet dit natuurlijk voor u aanvoelen. Wanneer de beethoogte is gecontroleerd wordt de definitieve hoogte vastgelegd van uw prothese.In dit stadium hebben we door uw eerdere bezoeken al een goed beeld gekregen van uw wensen. Nu is het zaak dat de tanden in de prothese natuurlijk overkomen. U kunt zelf de gewenste kleur en vorm uitkiezen. Vaak nemen we de oude prothese of een foto van de vroegere situatie als uitgangspunt..


5. Passen van de prothese (ong. 30 min)

De tandprotheticus heeft aan de hand van de definitieve afdrukken en de vastgelegde beethoogte een pasprothese in was gemaakt. Tijdens het passen wordt gekeken of de prothese technisch goed is en kunnen eventuele aanpassingen worden gedaan. U bepaalt vervolgens of de stand van de tanden, de kleur van de tanden en de vorm van tanden naar wens is. Het  is heel belangrijk om kritisch te kijken of het allemaal naar wens is. We kunnen nu nog redelijk makkelijk alles aan passen mocht het nodig zijn. En nee dat is helemaal niet erg. Wij zijn verantwoordelijk voor het technische gedeeltte en u voor het esthetische. Vaak is het wenselijk om een naaste mee te nemen. Wij merken dat onze patiënten het erg prettig vinden om een partner, familielid, vriend of vriendin mee te laten kijken en beoordelen. Zij zijn dan ook van harte welkom om met u mee te komen. Als alles naar wens is wordt de pasprothese omgezet naar een definitieve prothese van kunststof.


6. Plaatsen van definitieve prothese (ong. 30 min)

De prothese is nu klaar en wordt in de mond geplaatst en gecontroleerd. Tevens vertellen wij  hoe u het beste de prothese kan onderhouden.


7. Nacontrole (ong. 30 min)

Een dag na het plaatsen lopen wij de prothese technisch na en kunnen drukplaatsen worden weggehaald. Door de prothese een dag te hebben gedragen worden eventuele zere plekjes al snel duidelijk die we tijdens de nacontrole kunnen verhelpen. Ook is er tijd voor vragen of onduidelijkheden. U kunt bij vragen of opmerkingen altijd bij ons binnenlopen. Dit is in principe de laatste afspraak, maar dat wil niet zeggen dat u niet weer mag komen. Als u last heeft, vragen, op- en /of aanmerkingen heeft willen we graag dat u een afspraak maakt. Het is heel belangrijk om dit te doen. Het zijn vaak hele kleine dingen die heel makkelijk op te lossen zijn. Voor ons een kleine moeite voor u een groot plezier!

 

Partners van Reys

 

Dekra certificaat