Velden zijn niet correct ingevuld
IMG_1319
Visual overlay

Wat moet ik weten over kronen?

Wanneer een groot deel van de tand of kies door tandbederf verloren is gegaan kan een kroon uitkomst bieden. Ook in het geval van afgebroken delen door ongelukken kan een kroon de oorspronkelijke vorm van de tand weer teruggeven. Een kroon bestaat uit een kapje van metaal of porselein (of een combinatie) dat op de tand of kies wordt gelijmd. In overleg met uw tandarts kunnen wij de kronen vervaardigen. Uw tandarts kan u hierover verder informeren.

Uit welke materialen bestaat een kroon?

Een kroon kan zijn opgebouwd porselein, metaal of een combinatie van metaal en porselein. Kronen van uitsluitend porselein worden vrijwel niet meer gebruikt omdat ze nogal kwetsbaar zijn. Porseleinen kronen werden dan ook voornamelijk gebruikt voor de voortanden.

Kronen van metaal kunnen worden opgebouwd uit goud of een zilverkleurige goudlegering. Metalen kronen worden alleen achterin de mond gebruikt vanwege de afwijkende kleur dat metaal heeft ten opzichte van de andere tanden.

Een combinatie van metaal en porselein is een goede combinatie. Het sterke metaal vormt een goede basis, waar het porseleinen deel omheen wordt gebakken. De uitstraling van porselein komt het dichtst in de buurt van een natuurlijke tand.

Vragen over kronen?

Heeft u vragen over uw huidige kronen of het laten plaatsen van een nieuwe kronen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Partners van Reys

 

Dekra certificaat