Velden zijn niet correct ingevuld
IMG_1319
Visual overlay

Wat moet ik weten over bruggen?

Als er één of meerdere tanden of kiezen ontbreken en er een open ruimte is ontstaan, kan er een brug worden geplaatst. Een brug wordt bevestigd aan twee of meer pijlers. Dit zijn de afgeslepen tanden of kiezen aan weerszijden van de open ruimte. De brug zelf bestaat uit twee of meer kronen. De open ruimte wordt opgevuld met een zogeheten brugtussendeel (ook wel dummy genoemd). Het brugtussendeel is opgebouwd uit één of meer kunsttanden en/of kunstkiezen. In overleg met uw tandarts kunnen wij bruggen vervaardigen. Uw tandarts kan u hierover verder informeren.

Waarom kiezen voor een brug?

Een open ruimte in het gebit kan ertoe leiden dat omliggende tanden of kiezen richting de open ruimte gaan groeien. Dit leidt tot het scheef staan of uit uitgroeien van tanden en kiezen. Het plaatsen van een brug voorkomt dit. Ook kan een brug het kauwen vergemakkelijken en de uitstraling van uw gebit verbeteren.

Vragen over bruggen?

Heeft u vragen over uw huidige brug of het laten aanmeten van een nieuwe brug? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Partners van Reys

 

Dekra certificaat