Velden zijn niet correct ingevuld
IMG_2422
Visual overlay

Hoe werkt het aanmeten
van een prothese?

Voor ons is duidelijkheid naar u toe vooraf erg belangrijk. Pas als u weet waar u aan toe bent gaan wij over tot actie. Voor Reys Tandtechniek is vervolgens het eindresultaat het allerbelangrijkste: een goed passende prothese en een tevreden patiënt. Onze werkwijze bestaat in de meeste gevallen uit acht stappen die hieronder worden uitgelegd.

  1. Kennismaking via een intakegesprek
  2. Eerste afdrukken maken
  3. Definitieve afdrukken maken en bepalen voorlopige hoogte
  4. Controle van de beethoogte en vastleggen definitieve hoogte
  5. Uitzoeken kleur en model
  6. Passen van de prothese
  7. Plaatsen van definitieve prothese
  8. Nacontrole
     

1. Kennismaking via een intakegesprek

Voor het intakegesprek wordt u uitgenodigd om samen het behandelplan op te stellen. Hier nemen we uitgebreid de tijd voor zodat alle te nemen stappen duidelijk zijn. Ook worden uw persoonlijkeke gegevens, medicijngebruik en gegevens over uw gezondheid genoteerd. Natuurlijk gaan we uw huidige prothese en uw mondholte even bekijken. Voordat we gaan beginnen worden de kosten helder in kaart gebracht en wordt er pas gestart nadat u akkoord bent. Zo weet u vooraf altijd waar u aan toe bent en komt u niet voor verrassingen te staan.


2. Eerste afdrukken maken

Om de prothese straks goed te laten passen, maken we de eerste afdrukken. Hiermee krijgen we een goed beeld van de situatie in de mond en maken we een individuele lepel. Deze individuele lepel wordt gebruikt voor het maken van de definitieve afdruk.


3. Definitieve afdrukken maken en bepalen voorlopige hoogte

Tijdens het maken definitieve afdrukken(voor de definitieve pasvorm) wordt ook de voorlopige beethoogte bepaald. Ook wordt lipvulling en de lengte van de tanden bepaald om een natuurlijke 'lachlijn' te verkrijgen.


4. Controle van de beethoogte en vastleggen definitieve hoogte

Het is belangrijk om de beethoogte goed te controleren. Wanneer de kiezen op elkaar staan moet dit natuurlijk voor u aanvoelen. Wanneer de beethoogte is gecontroleerd wordt de definitieve hoogte vastgelegd van uw prothese.


5. Uitzoeken kleur en model

In dit stadium hebben we door uw eerdere bezoeken al een goed beeld gekregen van uw wensen. Nu is het zaak dat de tanden in de prothese natuurlijk overkomen. U kunt zelf de gewenste kleur en vorm uitkiezen. Vaak nemen we de oude prothese of een foto van de vroegere situatie als uitgangspunt.


6. Passen van de prothese

De tandprotheticus heeft aan de hand van de definitieve afdrukken en de vastgelegde beethoogte een pasprothese in was gemaakt. Tijdens het passen wordt gekeken of de prothese technisch goed is en kunnen eventuele aanpassingen worden gedaan. U bepaalt vervolgens of de stand van de tanden, de kleur van de tanden en de vorm van tanden naar wens is. Vaak is het wenselijk om een naaste mee te nemen. Wij merken dat onze patiënten het erg prettig vinden om een partner, familielid, vriend of vriendin mee te laten kijken en beoordelen. Zij zijn dan ook van harte welkom om met u mee te komen. Als alles naar wens is wordt de pasprothese omgezet naar een definitieve prothese van kunststof.


7. Plaatsen van definitieve prothese

Nadat de definitieve prothese is vervaardigd maken we een afspraak om de definitieve prothese te plaatsen. Een dag na de plaatsing wordt u uitgenodigd voor de nacontrole.


8. Nacontrole

Een dag na het plaatsen lopen wij de prothese technisch na en kunnen drukplaatsen worden weggehaald. Door de prothese een dag te hebben gedragen worden eventuele zere plekjes al snel duidelijk die we tijdens de nacontrole kunnen verhelpen. Ook is er tijd voor vragen of onduidelijkheden. U kunt bij vragen of opmerkingen altijd bij ons binnenlopen.

Partners van Reys

Famed

Dekra certificaat